Open voor orders
Wat zijn de beste goud aandelen?

Goud aandelen

Wilt u goud aandelen kopen? Dan kunt u aandelen van producerende goudmijnen kopen, aandelen van exploratiebedrijven kopen of aandelen van zogenaamde streamers. Daarnaast is het product fysiek goud een goed te overwegen optie.

Goud aandelen of fysiek?

Deze vraag is lastig te beantwoorden. Maar welke goudmijnaandelen? Er zijn veel verschillende aandelen van goudmijnen. Er is maar een keuze als u fysiek goud koopt. Dat is goud, lees goud kopen.

Lees hieronder meer informatie over het beleggen in goud aandelen of fysiek goud.

Start nu met het kopen van zilver

Bescherm uw vermogen tegen inflatie. Beleggen in zilver heeft de laatste 20 jaar een rendement van 10% gemiddeld per jaar opgeleverd. Zilver wordt steeds schaarser en de vraag neemt toe.

Met een account van Doijer & Kalff koopt u zilver tegen de beste prijs in de markt!

Maak een account aan

Accounthouders ontvangen automatisch een mail wanneer er voorraad beschikbaar is in de SALE. In de SALE koopt u edelmetaal tegen de beste prijs van Europa!

Goud aandelen of fysiek goud kopen

Er zijn veel keuzes en de een is veel speculatiever dan de ander. Een producerende goudmijn die de productie op een stabiel niveau kan houden zal, bij een stijgende goudprijs, goed renderen.

Een exploratiebedrijf zal juist bij grote ontdekkingen in koers kunnen stijgen. Een streamers koopt rechten om de goud tegen een van te voren vastgestelde prijs te kopen. Hierna is de winst afhankelijk van de verkoopprijs.

Voordat u belegt in deze aandelen dient u wel eerst te weten wat de betere spelers in de markt zijn. Dat is complex is de risico’s zijn groot. Een alternatief is fysiek goud kopen.

Als de goudprijs stijgt dan stijgen de aandelen van goudmijnen harder. Tenzij de goudmijn geen goed management heeft, verkeerde beslissingen heeft genomen of claims heeft gekregen waardoor er verlies wordt gemaakt.

De aandelen van de grootste goudmijn ter wereld, Newmont Mining, zijn sinds eind 2009 tot en met begin met 82% gestegen. De goudprijs, een belegging in fysiek, is in dezelfde periode met 97% gestegen.

Newmont Mining keert jaarlijks ongeveer 3% dividend uit. Hierdoor zal het rendement op een belegging in Newmont Mining ongeveer even sterk zijn als een belegging in fysiek goud.

Fysiek goud kopen of aandelen goud?

Een voordeel van beleggen in fysiek goud in plaats van goud aandelen is dat de “base case” simpeler is. Vraag en aanbod bepalen de prijs bij fysiek goud.

goud aandelen versus fysiek goud

Bij goud aandelen bepalen vraag en aanbod, de kwaliteit van het management, lokale regelgeving, loonkosten, energiekosten en nog veel meer andere factoren de koers van de goudmijn.

Combinatie fysiek goud en goud aandelen

Niemand kan u vooraf vertellen wat de beste keuze zal zijn. Een combinatie van beiden is dan wellicht de beste optie. Aan de andere kant is fysiek goud misschien wel de makkelijkste keuze.

U hoeft zich niet volledig te verdiepen in alle goudmijnen. Want voor bijna 99% van de particulieren is deze analyse geen werkelijk haalbaar scenario.

Wanneer u denk dat de goudprijs gaat stijgen door bijvoorbeeld inflatie dan is een belegging in fysiek goud een zeer gemakkelijk uit te voeren optie.

Open account Mijn D&K Klantenservice