Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Beleggen

Beleggen

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()

Bij Doijer & Kalff zijn wij gespecialiseerd in beleggen in edelmetaal. Bij ons kunt u edelmetaal kopen op rekening of munten en baren aanschaffen. Wij bieden verschillende mogelijkheden om te investeren in goud, zilver, palladium en platinum.

 

Waarom moet ik beleggen?

Wanneer u wilt beleggen, is het goed om van te voren na te denken met welk doel u belegt. Dit kan voor iedereen anders zijn. Veel mensen beleggen, omdat ze graag eerder willen stoppen met werken. Het opbouwen van een vermogen, kan deze wens mogelijk maken. Ook kan het zijn dat u wilt beleggen, zodat u na uw pensioen een comfortabele levensstijl kunt blijven behouden. De studie van kinderen of kleinkinderen kan eveneens een reden zijn om te beleggen. Wanneer u start met beleggen als de kinderen jong zijn, kunt een mooi vermogen hebben opgebouwd als hun studie begint. Dat vermogen kan gebruikt worden om de studie te bekostigen.

 

Wat zijn de voordelen van beleggen?

Beleggen kan voordelen hebben ten opzichte van sparen. Wanneer u belegt, kunt u rendement behalen met uw investering. Over de jaren heen wordt uw geld dan steeds meer waard. Ook wanneer een belegging momenteel niet zo veel oplevert, zult u uw vermogen behouden. U kunt er zelf voor kiezen of u uw beleggingen voor langere tijd wilt aanhouden, of wilt kopen en weer verkopen wanneer de prijs gunstig is.

 

Beleggen bij negatieve rente

Geld dat u op een spaarrekening zet, wordt minder waard in verband met inflatie. Wanneer u uw geld belegt met een positief rendement zorgt u ervoor dat het geld ook echt dezelfde waarde behoudt. Wanneer het goed gaat met uw beleggingen zorgt u er zelfs voor dat uw vermogen groeit. Dit kan vele malen sneller gaan dan de rente die u krijgt op uw spaarrekening.

 

Beleggen voor mijn pensioen

Vaak wordt er belegd om te zorgen voor een comfortabele oude dag. Natuurlijk heeft u een pensioen opgebouwd, maar u wilt daarnaast graag zorgen voor een aanvullend inkomen voor later en u wilt dit doen in eigen beheer. Daarvoor is beleggen uiterst geschikt. U beslist zelf waarin u belegt en met welk bedrag. Ook is het geheel aan u wanneer u koopt of verkoopt.