Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Beleggen in platina

Beleggen in platina

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()

Er zijn diverse redenen om te beleggen in edelmetaal. Op deze pagina leggen we uit waarom investeren in platina tot de mogelijkheden behoort.

 

Waarom beleggen in platina?

Platina wordt veel gebruikt in de juwelenindustrie, maar meer dan de helft wordt gebruikt door de industriële sector. Platinum is een zeer veelzijdig edelmetaal dat vele toepassingen kent in uiteenlopende sectoren. De vraag ernaar is groot, terwijl er maar weinig wordt geproduceerd. Wanneer er geen platinum meer uit de grond gehaald zou worden, zou de voorraad die er nu is binnen enkele jaren op zijn. De afgelopen jaren is er telkens meer platina gebruikt dan er gemijnd wordt. De prijs van platina blijft dan ook stijgen en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Daarom wordt er nu belegd in platina, voordat de prijzen verder stijgen.

 

Divers portfolio

Door te beleggen in platina, maakt u uw portfolio divers. U belegt in fysiek platina dus ook wanneer de valuta minder waard wordt, zal platina waarde blijven behouden. Het is een veel gebruikt product met een intrinsieke waarde. Ook heeft u bij beleggen in platina het voordeel dat het succes van uw belegging niet afhankelijk is van de prestaties van één bedrijf. Er is dus geen zogenaamd tegenpartijrisico.

 

Fysiek platina

Wanneer u bij Doijer & Kalff belegt in platina, belegt u altijd in fysiek platina. U kunt vervolgens zelf bepalen waar u uw platina opslaat. Dat kan bijvoorbeeld in een van de zwaarbeveiligde kluizen van Doijer & Kalff. U heeft daarnaast de volledige controle als het gaat om het moment waarop u koopt of verkoopt. U kunt de actuele en historische koersen van platinum vinden op onze website. Zo kunt u zelf bepalen wat voor u een goed moment is om te kopen of verkopen.

 

Platina koers

Op onze website vindt u zowel de meest actuele platina koersen als de historische koersen. Door deze te bekijken, kunt u een beeld vormen van hoe de koers zich ontwikkeld heeft en op dit moment gedraagt. Zo kunt u zelf beslissen wanneer het juiste moment is om te beleggen in platina of weer te verkopen.