Doijer&Kalff heeft een nieuw platform ontwikkeld als alternatief voor de webshop. Kijk direct op www.thebullionhouse.nl

Beleggen in palladium

Beleggen in palladium

  • Goud ()
  • Zilver ()
  • Palladium ()
  • Platinum ()

Palladium is een edelmetaal dat relatief weinig bekendheid heeft. Daardoor zijn er ook relatief weinig mensen die beleggen in palladium. De vraag naar palladium kan de komende jaren echter snel stijgen, omdat het vele industriële toepassingen kent en de grondstof schaars is.

 

De vraag groeit, het aanbod krimpt

Terwijl de vraag naar palladium groeit, neemt het aanbod af. De grootste producenten van palladium zijn Rusland en Zuid-Afrika. De voorraden in Rusland worden kleiner, waardoor er minder op de markt komt. Door een veranderend productieproces blijkt het bovendien lastig om genoeg palladium te blijven produceren. In Zuid-Afrika komt het productieproces vaak stil te liggen door andere oorzaken. De elektriciteit is onstabiel, waardoor de productie in mijnen stil kan komen te liggen.

 

De vraag naar palladium blijft in de tussentijd wel groeien. Vooral in Azië en Brazilië wordt er naar verwachting steeds meer palladium gebruikt. Dit zijn gebieden waar de industrie grote groei door gaat maken en dus edelmetalen nodig zijn als grondstof. De prijs van palladium zal hierdoor stijgen. Wanneer u nu gaat beleggen in palladium, plukt u daar de vruchten van wanneer de prijzen stijgen.

 

Fysiek palladium

Door te beleggen in fysiek palladium bij Doijer & Kalff heeft u uw investering echt in eigen beheer. U bepaalt voor hoeveel u aankoopt en wanneer u het eventueel weer verkoopt. U kunt het fysieke palladium zelf opslaan of u kunt het opslaan in een van onze kluizen. Op onze website vindt u de koersen van palladium. Hier kunt u zowel de actuele als historische koers zien, zodat u een beeld kunt vormen van de waarde van palladium. Zo kunt u zelf beslissen wat een goed moment is om palladium te kopen of verkopen.

 

Divers portfolio

Wanneer u uw portfolio wilt diversifiëren, kunt u denken aan beleggen in palladium. De prijzen van platina blijven stijgen en palladium is een relatief goedkoop alternatief. Palladium is ook veel schaarser dan platina. Als investeerders overstappen van platina naar palladium, zal de prijs snel stijgen. Wanneer u nu investeert in palladium kunt u daar later veel voordeel van hebben.